Forestil dig følgende: Du har lige mødt en potentiel forretningspartner og alt virker godt. Du er klar til at underskrive en kontrakt med vedkommende, og du bliver inviteret hen på kontoret til en kop kaffe. Det første du møder er en slidt bygning, med støvede gamle kontormøbler, kaffestænk på kaffemaskinen og brødkrummer på gulvet. Får du kolde fødder? Det gør de fleste nok.
Det er sådan dine kunder tænker når de klikker ind på en gammel og outdated hjemmeside. Jeg er sikker på du hellere vil fremvise en flot og professionel hjemmeside med et moderne design, som kan give dine kunder et indtryk af at du driver en seriøs virksomhed der går op i sit image.

Et webdesign jeg lavede for en kunde.

Hvad er prisen på et nyt webesign?

Omkring 75% af alle brugere / kunder bedømmer en virksomheds troværdighed på deres webdesign. Derfor er en investering i en webdesigner der kan redesigne din hjemmeside en af de bedste og mest effektive investeringer du kan gøre. Men det kan være svært at finde en god webdesigner til den rigtige pris.

I dette blogindlæg vil jeg fortælle lidt om priser på webdesign og hvad man kan forvente at få for sit hjemmesidebudget, så man ikke bliver skuffet når man får en ny hjemmeside.

Herunder vil jeg opdele de bedste webdesign hjemmesidepriser op i 3 budget-kategorier. “Billig, medium & højt budget.”

Den billigste løsning er typisk en DIY-løsning (Do it yourself) hvor hjemmesidedesignet baserer sig på et gratis template, eller et købt. Som udgangspunkt kan det være en fin løsning hvis det bare skal være billigt og man er villig til at bruge mange timer på at lære nyt, ved at gøre det selv.
Man kan typisk gøre det selv for et sted mellem 100kr – 2000kr og efterfølgende en fast årlig udgift på 100 – 200kr til både domæne og hosting.

Med et medium budget kommer man langt med at sætte sig ned med en freelance webdesigner og fortælle vedkommende hvad man kunne tænke sig. Herefter kan webdesigneren udarbejde en ny hjemmeside til dig. Alt efter webdesignerens evner, så kan denne løsning være den ideelle balance mellem pris og kvalitet. Man skal bruge lidt tid sammen med webdesigneren, men man ender typisk med et godt og professionelt resultat, med et unikt webdesign der passer til din virksomheds image.

Prisen på en freelance webdesigner kan være meget forskellig. Det afhænger typisk af vedkommendes erfaring. Det er klart at en webdesigner med mange års erfaring og hundredevis af projekter i bagagen er dyrere end f.eks en nyuddannet multimediedesigner der lige har afsluttet sin eksamen.
Beregn pris på hjemmeside fra en webdesigner med 10 års erfaring.
Men selvom prisforskellen kan være stor er det næsten altid billigere at hyre en dygtig freelancer end det er, at hyre et webbureau. Et webbureau skal udover at aflønne deres medarbejdere også skabe overskud i virksomheden, betale en dyrere husleje osv. Oftest er det også en mere personlig oplevelse man får, hvis man går med en freelancer.
Denne løsning er ofte den perfekte for mindre og mellemstore virksomheder fordi man får et yderst professionelt resultat, kombineret med en budget der ikke er tårnhøjt.

Den dyre løsning er – apropos – typisk et webbureau eller marketingsbureau. Denne løsning er typisk for store og etablerede virksomheder med mange medarbejdere og et højt budget. Hvis man hyrer et webbureau står de for næsten det hele, og kræver minimal indblanding fra virksomheden der udføres arbejde for. Slutresultatet er ofte rigtig godt, men det er også meget omkostningsfuldt.

Hjemmeside timepris

Når man skal have lavet en ny hjemmeside eller et nyt webdesign til sin eksisterende hjemmeside, er der flere prismodeller der kan komme i spil.
Den første mulighed er at betale en timepris. Der kan være flere gode grunde til at vælge at bede om en timepris fremfor en samlet fast pris.

Fordele:

  • Du ved præcis hvad du betaler i timen.
  • Du får et estimat over hvor mange timer webdesigneren regner med at bruge på dit projekt.
  • Hvis webdesigneren arbejder hurtigt og der ikke er mange efterfølgende rettelser til dit webdesign, kan du være heldig at få en billigere pris på din hjemmeside fordi du ikke skal betale for så mange timer.
  • Du kan altid vælge at stoppe samarbejdet efter X-antal timer hvis du ikke er tilfreds med samarbejdet.

Ulemper:

  • Det kan blive dyrt hvis tidsforbruget løber op.
  • Efterfølgende rettelser skal der betales for.
  • Du risikerer at det estimat du har fået, er alt for lidt.
  • Selvom timeprisen måske er billig, kan det være at webdesigneren arbejder langsomt.

Konklusion:

Når man vælger afregning pr. time er det vigtigt at man ikke udelukkende kigger på timeprisen.
500kr for én times arbejde kan måske lyde af meget, og man kan nemt blive fristet til at tage imod et tilbud fra en anden webdesigner, som måske kun skal have 350kr for en time.
Her er det vigtigt at man gør sig overvejelser over hvem som arbejder hurtigst, med færrest fejl undervejs. Hvis personen der tager 350kr i timen skal bruge to timer på dit projekt, og den anden der tager 500kr i timen kun skal bruge én time på projektet, hvem er så i sidste ende billigst?

Hjemmeside fast pris

De fleste vælger at tage en fast pris for en hjemmeside. På den måde ved du som kunde præcist hvad du skal betale på forhånd, og det giver ro i sindet, så man ved at regningen ikke pludseligt løber løbsk.
Personligt kan jeg som freelancer også bedst selv lide at give mine kunder en fast pris. På den måde er vi begge to fuldstændigt afklaret ift. afregning og der opstår ikke misforståelser når regningen ticker ind i indbakken. Inden man påbegynder et projekt sammen er det vigtigt at man har fået tilbuddet på skrift, og at begge parter underskriver det. På den måde er i begge sikret juridisk hvis der mod forventning alligevel opstår en misforståelse.

Fordele:

  • Man ved hvad det koster på forhånd.
  • Det kan være billigere – især hvis der er mange rettelser efterfølgende.
  • Ingen overraskende gebyrer.
  • Pakkeløsning – du får en fast pris på en samlet pakke – typisk med en form for rabat.
  • Hvis der efterfølgende skal tilføjes mere indhold til hjemmesiden, ved du hvad det koster pr. ekstra side.

Ulemper:

  • Hvis projektet stoppes undervejs skal du stadig betale det fulde beløb.
  • Webdesigneren estimerer et tidsforbrug men ligger typsik lidt ekstra tid oveni til uforudsete forhindringer – dermed kan det potentielt blive en lille smule dyrere end timepris – omvendt kan det også være billigere.

Konklusion:

Selvom at der både er fordele og ulemper ved at få en fast pris på en ny hjemmeside, så vil de fleste gerne vide hvad de skal betale på forhånd og hvad man præcist får for sine penge.
Hvis man er på et begrænset budget og ikke har rå til at regningen løber uventet op, så er det altid en god idé at få en aftale om en fast pris.

For at få en pris på et nyt webdesign eller ny hjemmeside fra mig, kan du prøve min gratis prisberegner. Det tager mindre end 2 minutter og du får en pris i din indbakke.
(Prisen er ikke et endeligt tilbud, men en estimat så du ved hvilket prisleje din ønskede løsning ligger i. Det kræver en samtale omkring dine ønsker og behov før en fast pris kan udregnes.)

Pin It on Pinterest

Share This

Del artiklen

Hjælp mig med at hjælpe andre. Del artiklen og lad andre få glæde af mine artikler.