Du er måske stødt på ordet Child Theme før, hvis du har arbejdet med WordPress.
Der kan være mange gode grunde til at lave et child theme, men oftest er det enten fordi du vil lave modifikationer i dit WordPress theme eller tilføje noget kode til din installation – f.eks i functions.php filen.
I denne guide vil jeg vise dig hvordan du laver et child theme i WordPress

Hvad er er WordPress Child Theme?

Et child theme fungerer som en slags add-on til dit nuværende tema. Som en slags forlængelse af funktioner, farver mv.
Child themes nedarver altså alle de funktioner som forældre-temaet indeholder og man kan modificere forældre-temaets udseende fuldstændigt, så man ikke længere kan genkende det.

Hvorfor lave et Child Theme?

De fleste WordPress temaer har mulighed for indstilling af f.eks farver, skrifttyper, baggrunde mv. Men der er meget stor forskel på de temaer man kan få. Nogle er gratis, andre er premium (koster penge). Ofte får man havd man betaler for. De fleste gratis WordPress temaer har enten et link til designeren i footeren, eller også er det begrænset hvor meget man kan indstillige i temaet.
Køber man derimod et premium wordpress tema, får man som regel også flere indstillingsmuligheder, og generelt en flottere og mere professionelt webdesign. En professionelt webdesign er yderst vigtigt hvis du f.eks skal lave en hjemmeside til dit firma.

Men det sker af og til at der er nogle ting man gerne vil rette til. Det kan være selve HTML-strukturen af et temas opbygning, eller hvis du vil skjule WordPress versionsnummer i kildekoden. Her vil det være oplagt at benytte et child theme fordi man skal ind og rette i nogle af temaets filer som f.eks functions.php.

Men kan man ikke bare ændre i temaets forældre-temaets function.php?
Jo det kan man godt og det vil fungere fint. Problemet opstår bare når du skal opdatere dit theme. Alle de ændringer du eventuelt måtte have lavet, vil blive overskrevet af en ny fil uden dine rettelser. Når man bruger et child-theme undgår man dette.

Hvordan laver man et child-theme i WordPress?

Der er flere måder at lave et WordPress child tema på. De mere erfarne WordPress brugere kan selv lave det fra bunden. Denne artikel er ikke for de erfarne brugere, så den del vil jeg springe let hen over.
Hvis det til gengæld bare skal være nemt, så kan du nøjes med at bruge en child-theme generator og derefter uploade mappen via ftp til din hjemmeside (/wp-content/themes).

Men en endnu nemmere løsning er at bruge et WordPress plugin der hedder Child Theme Generator og som kan fås via plugin-sektionen i din WordPress backend.
Du skal blot installere pluginet, aktivere det og herefter følge vejledningen.

Har du prøvet at installere et child theme i WordPress? Så smid gerne en kommentar herunder.

Pin It on Pinterest

Share This

Del artiklen

Hjælp mig med at hjælpe andre. Del artiklen og lad andre få glæde af mine artikler.